De groepsfase van het EK WU19 is ingezet

18 juli 2023

De openingspeeldag zit erop. Er stonden vier wedstrijden op het programma. In groep A namen Duitsland en Nederland de eerste plaatsen, in groep B was het dan weer Spanje en Frankrijk. 

De Red Flames verloren hun eerste partij van dit EK met 0-3 van Nederland. In diezelfde groep versloeg Duitsland Oostenrijk met een monsterscore: 6-0. Sehitler, Nachtigall wisten elk twee keer te scoren. Ook Alber en Kett pikten een doelpuntje mee. De Duitsers staan hierdoor eerste in de groep. Nederland volgt op plaats twee. België en Oostenrijk vervolledigen de groepstand op plaats drie en vier.  

In de andere groep wonnen de vrouwen van Frankrijk hun eerste wedstrijd van Tsjechië. Daarvoor mogen ze vooral hun doelvrouw bedanken. Met haar sterke prestatie hield ze de Fransen in de wedstrijd. Het enige doelpunt in de wedstrijd was een eigen doelpunt van Bárková.  

Op hetzelfde tijdstip als de wedstrijd van de Flames, werkten ook IJsland en Spanje hun eerste partij af. De Spanjaarden gingen de rust in met een 0-2 voorsprong, na doelpunten van Érika en Fiamma. Frankrijk en Spanje staan bovenaan de groep met elk 3 punten. Tsjechië en IJsland staan op plaats drie en vier.  

Officiële Sponsors