KBVB organiseert cursus om vrouwelijke coaches op te leiden

17 juli 2023

'Het opleiden van meer vrouwelijke coaches.' Die doelstelling kadert helemaal in de strategie van de UEFA en de KBVB rond het vrouwenvoetbal. Daarom onderneemt de Belgische voetbalbond actie en biedt het een UEFA C-opleiding aan, aan vrouwen die willen uitgroeien tot gediplomeerde trainsters.

Het Belgische, en bij uitbreiding het Europese, vrouwenvoetbal blijft evolueren. De organisatie van het EK U19 in ons land is daar een perfect voorbeeld van. Om te kunnen blijven groeien, is er nood aan meer vrouwelijke coaches. Sinds 2019 maakt het Women's Football Coach Development Programme van de UEFA deel uit van #TimeForAction, de strategie van de UEFA voor het vrouwenvoetbal.

En ook de voetbalbond (KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF) wil het aantal clubs en nationale teams dat door vrouwen gecoacht wordt vergroten. 32 deelneemsters zetten tussen maandag 10 en vrijdag 14 juli hun eerste stappen in het trainersvak. Zo kunnen ze een UEFA C-diploma behalen, aan de slag gaan bij een club en zich het komende seizoen verder ontwikkelen tot een UEFA B-trainster.

Maar daar blijft het niet bij. Op vrijdag 21 juli, midden in het EK vrouwenvoetbal, organiseert de KBVB een workshop in het auditorium van het Proximus Basecamp in Tubeke. “Wat kunnen we als trainer/coach leren van het internationaal vrouwenvoetbal?” is het centrale thema.

 

Officiële Sponsors