Eerste workshop rond ‘Drop in, don’t drop out’ kent succes

29 juni 2023

Meisjes aan het voetballen krijgen en ze vervolgens ook aan het voetballen houden. Dat is de missie van de KBVB. Met het kaartspel 'Drop in, don’t drop out' wil de Belgische voetbalbond de betrokkenheid van tienermeisjes bij de clubs behouden en versterken. Op zaterdag 10 juni vond de eerste workshop plaats.

Sportpromotor Paul Embrechts nam de leiding tijdens de workshop en zorgde ervoor dat de clubs kennis maakten met het kaartspel. 'Drop in, don’t drop out' is gebaseerd op het bestaande kaartspel 'Keep Youngsters Involved' en heeft als doel: bruisende discussies op gang brengen met tienermeisjes op de voetbalclub. Zo blijft hun betrokkenheid bij de club behouden en kan die zelfs versterkt worden. Wat cruciaal is in de verdere ontwikkeling van de meisjes in het vrouwenvoetbal.

De eerste workshop was meteen een schot in de roos, want 25 clubs keerden huiswaarts met 'Drop in, don’t drop out'. Is jouw club ook geïnteresseerd in het kaartspel? Laat het ons weten via volgend formulier.

Officiële Sponsors