2022/23 Vrouwen U19 EURO ronde 2 start 1 april

23 maart 2023

De groepen beslissen over de zeven ploegen die zich bij België aansluiten en over promotie en degradatie tussen de competities.

Van 1 tot en met 11 april zal ronde 2 bepalen welke zeven teams met gastland België de strijd aangaan in op het EK van 18 tot en met 30 juli. Bovendien wordt in deze ronde beslist welke teams promoveren of degraderen uit de competities. Elke groep speelt een minitoernooi in een van de deelnemende landen.

League A bestaat uit 28 teams, waaronder zeven teams die in de vorige ronde uit League B zijn gepromoveerd. Hoewel België als gastland al zeker is van de kwalificatie, zal het toch deelnemen aan het toernooi. De zeven groepswinnaars (en de beste runner-up als België hun groep wint) plaatsen zich voor het toernooi. De ploegen die op de vierde plaats eindigen, degraderen naar de League B voor de eerste ronde van het seizoen 2023/24.

League B bestaat uit 24 teams, inclusief de teams die in de vorige ronde uit League A zijn gedegradeerd. Zij zullen strijden voor promotie naar ronde 1 van het seizoen 2023/24.

Ronde 2 groepen

League A

*Gastheren groepstoernooi

Officiële Sponsors